Главна / Друштво / Уџбеници “Завода” сада много квалитетнији

Уџбеници “Завода” сада много квалитетнији

knjigeЂацима је за почетак нове школске године потребно обезбедити квалитетне уџбенике, којима ће се служити током целе године.

На тржишту уџбеника има 76 издавача, што значи да је квалитет самих уџбеника широк и дијапазон је велики тако да свако може да изабере уџбенике према неком свом критеријуму, али сви издавачи морају да поштују одређене стандарде квалитета уџбеника.

„Када је реч о уџбеницима “Завода”,  у нашим тимовима раде професионалци: предметни уредници, ликовно-графички уредници,  лектори и читав један тим, који се труди да уџбеници буду на нивоу очекивања, пре свега, просветних радника“, изјавила је за програм Радио Грачанице, Јелена Ивановић, ПР “Завода за уџбенике” у Београду.

Према њеним речима, “Завод” сада може да парира уџбеницима, којима се служе деца широм Европе.

Завод за уџбенике је једини издавач у нашој земљи, који поседује ИСО стандард 9001:2008, наглашава Ивановићева, што значи да су уџбеници овог издавача ликовно-графички веома добро опремљени и таквог су папира, да су за разлику од неких издања претходних година много квалитетнији, не цепају се тако лако јер је у питању строго шивени повез, чак је и штампа од 2008. године много квалитетнија него ранијих година, а оно што је, такође, јако битно сваки уџбеник “Завода” штампан је у Србији.

„Ми водимо рачуна да из наше куће излазе увек квалитетни уџбеници, јер између осталог, актуелан је пројекат бесплатних уџбеника и заиста, водимо рачуна да се тим уџбеницима може служити неколико генерација“, напомиње ПР “Завода за уџбенике”, Јелена Ивановић.

Check Also

Пиано за Магдалену

Братство манастира Светих Архангела поклонио је Магдалени Савић из Батуса код Липљана дигитални пиано. Магдалена …