Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби блокирали Скупштину града у Грачаници

Срби блокирали Скупштину града у Грачаници

skupstina_grada_pristinaОко 120 косовских Срба са подручја грачаничке општине блокирало је јутрос седиште Скупштине града Приштина, измештене у Грачаници.

Они тврде да постоје неправилности у сачињавању ранг-листе о расподели 74 куће у насељу Бадовац и станова у Грачаници и Лапљем Селу.

Српске породице из Грачанице, њих 30 са 58 деце узраста до 12 година, одлучиле су се на блокаду, јер тврде да су, уместо угроженог становништва, куће и станове добили углавном особе које не испуњавају критеријуме.

Куће су изграђене средствима Владе Србије, док су станови намењени социјално угроженом становништву, расељеним и интерно расељеним лицима грађени о трошку косовског Министарства за заједнице и повратак.

Негован Перић, расељено лице из Сливова уз пут Грачаница- Гњилане, каже да то није надлежност Привременог органа, али да су функционери искористили вакум, наводећи да су одбијени захтеви породица које живе од социјалне помоћи са по неколико деце.

Један од учесника протеста Горан Димић каже да је највећи револт изазвало то што се на списку будућих корисника кућа налази један општински функционер, који је приграбио за себе кућу, а за две кћерке још два стана.

– Тај случај је изазвао додатни револт свих нас. Неко може да има све, а сиротиња, они којима су станови намењени, ништа – каже Димић, који је уверен да ће премијер Србије Александар Вучић стопирати богаћење бирократа на рачун сиротиње.

Незадовољни Срби су упутили петицију премијеру Вучићу од кога траже да именује посебну комисију која би на основу критеријума сачинила ранг-листу о подели кућа које је финансирала Влада Србије. Извор: ТВ Мост

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …