Главна / Радио / Емисије / Гост Поподнева – тренер школе фудбала Драган Мандић

Гост Поподнева – тренер школе фудбала Драган Мандић

MandicГост емисије Пријатно поподне на таласима Радио Грачанице био је тренер школе фудбала Грачаница Драган Мандић. По његовим речима, летња сезона је за Школу фудбала Грачаница била веома успешна, пре свега зато што је летњи распуст искоришћен за што већи број тренинга, што је довело до бољег усавршавања деце, када је овај спорт у питању.

– Приоритет нам је била Мини-Макси лига, која је под покровитељством Фудбалског савеза Србије и где је учествовао велики број екипа. Школа фудбала Грачаница је остварила невероватан успех, са генерацијом 2002. годиште заузели смо друго место у целој Србији, а са генерацијом 2005. смо на самој завршници били четврти. Када је у питању Фер-плеј лига, ту смо заузели четврто место. То се првенство одржавало у Београду.На турнирима смо такође имали запажене резултате. У Гучи смо били први.У Ћуприји други. Запажени су били успеси и у Нишу и Крушевцу, као и у другим местима – каже за наш радио Драган Мандић.

– Захвалио бих се општини Грачаница, која нам излази у сусрет и обезбеђује нам превоз врло често – додаје Мандић.

Мандић наглашава да се ни у току јесењих и зимских месеци неће правити пауза, када су тренинзи у питању. Било би боље када би се тренинзи зими одржавали на затвореном терену, али балон који је коришћен, временом је уништен, тако да ће се наставити са радом напољу.

Сви родитељи који сматрају да њихова деца могу или треба требају да се баве овим спортом, могу – по речима Мандића – да упишу своју децу у школу фудбала. Најмањи узраст са којим се може радити уз учење фудбала кроз игру је 2008. годиште.

Опширније можете чути у тонским снимцима испод текста.

Check Also

У Сушици одиграно првенство Kосова и Метохије у стоном тенису

У организацији стонотениског клуба “Покретач”, у основној школи “Свети Сава” у Сушици надомак Грачанице, одиграно …