Главна / Друштво / Oдржано хуманитарно вече борилачких вештина

Oдржано хуманитарно вече борилачких вештина

dscn0084 У организацији клубова борилачких вештина у Дому културе у Грачаници синоћ je одржано хуманитарно вече поводом прикупљања новчаних средства за лечење Алексе Јовановића из Угљара.

„Знам да ова акција није довољна за лечење малог дечака, зато ћу са колегама предузети још пар корака и организоваћемо још неколико вечери борилачких вештина“, најавио је председник нинџицу клуба „ШИНОБИ“ Слободан Станисављевић

Полазници борилачких клубова са централног Косова и Метохије приказали су вештину и технике одбране и напада са и без оружја. Посетиоци су могли да се опробају и упозанју одређене технике, захвате и покрете заједно са инструкторима борилачких вештина и њиховим ученицима. Неке од изведених вештина нису оставиле равнодушним никог од посетилаца, па су се често чули уздаси и аплаузи. Од најмлађих до најстаријих учесника, сви су по нешто показали.

1743705_10202719179121394_7710248973459371637_n„Моји пријатељи и ја смо покажали све своје вештине које знамо, обећали смо лепо и интересантно вече, што мислим да смо и испунили“, рекао је тренер клуба „ХОГОША“, Немања Михајловић.

На самом улазу била је постављена кутија у којој се прикупљала хуманитарна средства, где је свако дао по својој жељи и могућности. Цена је била симболично један евро, а сви они који су донирали пет или више евра могу у нередних месец дана бесплетно  да тренирају.

Алекса Јовановић је на рођењу остао без кисеоника што је довело до тешког оштећења на мозгу и оставило последице на његов раст и развој. Једина могућност лечења је терапија матичним ћелијама у Украјини за шта је неопходно прикупити 7.500 евра.

Новчана средстава за Алексино лечење у Украјини можете уплатити на жиро рачун код Комерцијалне банке на име Алекса Јовановић бр. 205-9011005619038-72.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …