Главна / Друштво / Сутра у Грачаници акција контроле шећера у крви и крвног притиска

Сутра у Грачаници акција контроле шећера у крви и крвног притиска

opstina_gracanicaПоводом 14. новембра Светског дана борбе против дијабетеса општина Грачаница организоваће сутра акцију бесплатне контроле гликемије и крвног притиска за све грађане на пункту који ће бити постављен испред зграде општине Грачаница.

Одељење за здравство и социјалну заштиту општине Грачаница у сарадњи са Дијагностичко-лабораторијским центром из Грачанице организовало је протеклих дана низ активности поводом Светског дана борбе против дијабетеса, које ће бити настављене и сутра.

Медицинско особље Дијагностичко-лабораториског центра, које ради уз подршку општине Грачаница, делило је протеклих дана брошуре са циљем да се јавност информише пре свега о могућностима примарне превенцији ове болести, као и на сложеност њених здравствених и социјалних последица.

Сутра ће испред општине Грачаница бити постављен пункт где ће лекари и медицинско особље Дијагностичког центра бесплатно обављати контролу гликемије и крвног притиска свим заинтересованим грађанима.

Акција ће бити спроведена у периоду од 10-14 часова испред општине Грачаница. У зависности од временских прилика пункт ће бити премештен у хол општинске зграде.

 

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …