Главна / Друштво / Дански савет за помоћ расељенима Републике Србије

Дански савет за помоћ расељенима Републике Србије

danski savetДански савет за избеглице са Божуром и Светим Спасом, у блиској сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију финансира пројекат „Унапређене могућности за повратак и реинтеграцију интерно расељених лица“ средствима Европске уније посредством Делегације Европске уније у Републици Србији.

Гостујући у јутарњем програму Радио Грачанице госпођа Милосава Смиљанић, координатор програма Данског савета за избеглице Републике Србије, позвала је све заинтересоване да се јаве Данском савету и конкуришу како би остварили право на добијање грантова.

„Општи циљ пројекта је да се одржи повратак интерно расељених лица која желе да се врате на Косово и Метохију, као и да се промовише социо-економска стабилизација повратничких заједница“, рекла је Смиљанић.

Пројекат сагледава приоритетне потребе интерно расељених лица у Србији и омогућава приступ како информацијама у вези са повратком тако и потребној помоћи при повратку и реинтеграцији.

„Оно што је новина у пројекту јесте да се овога пута могу удружити две породице ради добијања помоћи, која је у виду усклађених повратничких пакета и транспорта ри повратку. Повратничке заједнице ће бити подржане у стручном усавршавању и групним грантовима за покретање малог бизниса и пољопривредних активности“, рекла је Смиљанић.

Период имплементације пројекта је започет 1.јануара текуће године и траје до децембра 2015.

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …