Главна / Друштво / Одржан „Ракија фест“ у Грачаници

Одржан „Ракија фест“ у Грачаници

rakijafestВећ другу годину заредом данас је у Дому културе у Грачаници одржан „Ракија фест“, на коме је седамнаест презентера приказало своје производе.

Организатор и овогодишњег „Ракија феста“ били су Центар за мир и толеранцију и Алтернативни културни центар.

„Већ две године организујемо овај фестивал и потрудићемо се да постане традиционалан. Новина ове године је да је повећан број учесника са прошлогодишњих 11 данас их је било 17. Иначе, данас се додељује и награда за најбољу ракију“, рекао је извршни директор АКЦ-а Ненад Максимовић.

Овај фестивал окупио је индивидуалне произвођаче жестоких алкохолних пића, која су иначе карактеристична за наш регион.

rakija_festРаденко Миленковић из Зубиног Потока, који први пут учествује на овом фесту истакао је да је ово прилика за њега и остале произвођаче ракије да покажу квалитет својих производа.

„Ја се годинама бавим производњом ракије и углавном правим ракију шљивовицу, која је код нас веома популарна. Квалитет мог производа показује и диплома и златна медаља, које сам добио на такмичењу у Аранђеловцу“, наглашава Миленковић.

Овај догађај подржава Развоји програм Уједињених нација, а поред дегустације ракије, посетиоци су могли да виде на који начин се производи ракија и послуже специјалитетима са роштиља. Како би атмосфера била комплетна за све љубитеље добре ракије, организатори су се потрудили да посетиоцима улепшају расположење   звуцима уживо музике.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …