Главна / Друштво / АСБ наставља да помаже повратницима

АСБ наставља да помаже повратницима

asbХуманитарна организација „Арбеитер- Самаритер- Бунд“ (АСБ Србија), наставља са активностима у оквиру европског пројекта, који ова организација реализује на Космету. То су различити видови подршке и помоћи повратницима из Србије, али и осталим члановима заједнице.

“У току је анализа свих пристиглих докумената на конкурс за доделу бесповратних средстава за отпочињање посла у виду опреме, машина алата који је затворен 16. октобра 2014.године. До 4. децембра је отворен конкурс, који ради Дански савет за избеглице, а трећи конкурс за доделу грантова биће највероватније отворен у фебруару 2015.године”, рекла је Зорица Живојиновић, члан ове организације.

Подршка повратницима се састоји у пакетима хране, хигијене и пакетима беле технике.

“Тренутно смо у фази одабира корисника, доста се људи будућих повратника јавља. Развијамо сарадњу са организацијама овде на Косову којe подржавају повратнике који су се већ вратили. Покушавамо да синхронизујемо наше активности са њихoвим активностима и да на квалитетан начин помогнемо људима који су се вратили”, истакао је Синиша Чоловић, члан АСБ организације, кojи je овом приликом и позвао све људе који су се од 2009. године вратили на Косово и којима је потребна помоћ да се јаве АСБ организацији.

Све додадне информације можете потражити на интернет адреси организације www.asb-see.org или на број телефона: 011 260 60 17, 049 397 914.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …