Главна / Друштво / Милановић: Стање у Дому здравља у Грачаници стабилно

Милановић: Стање у Дому здравља у Грачаници стабилно

dragana-milanovicУпркос проблемима који су у претходном периоду пратили рад Дома здравља Грачаница, ова институција тренутно функционише нормално, рекао је гостујући у студију Радио Грачанице нови директор Дома здравља Дејан Милановић.

„Тренутно имамо све ампулиране лекове и медицински материјал. Проблем  постоји само у недостатку реагенаса потребних за лабораторијске анализе и таблетираних лекова, али надам се да ће и тај проблем бити ускоро решен“.

Милановић је истакао да је расписан тендер за набавку лекова и да проблем није финансијске природе, већ као што је свима познато, проблем лежи у допреми лекова.

„Надам се да ће се тај проблем решити на неком вишем нивоу и да ће господин Дејан Павићевић(официр за везу са Приштином) успети да постигне договор са косовским властима о условима и начину допреме лекове здравственим институцијама на централном Космету“.

Да подсетимо, због дуга према Велефарму који је априла месеца ове године износио око 23 милиона динара, Дому здравља Грачаница претила је заплена имовине на основу судског решења, али је у међувремену постигнут договор са овом фирмом да се тај дуг исплаћује у ратама.

„Тај проблем смо решили договором и ми ћемо уредно вршити плаћања „Велефарму“ и то није изговор да лекова не буде. Ја сам по том питању оптимиста и очекујем да ће за неколико месеци апотека Дома здравља имати све неопходне лекове“.

Новина у Дому здравља у Грачаници је да ће стоматолошка ординација радити 24 сата, а директор Милановић је најавио да ће исти случај бити и са зубном ординацијом у Лапљем Селу.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …