Главна / Вести / Косово и Метохија / Стефановић са Меучијем о стању на Косову

Стефановић са Меучијем о стању на Косову

GABRIJEL MEUCI I NEBOJSA STEFANOVICМинистар унутрашњих посалова Небојша Стефановић пренео је Габријелу Меучију, шефу Мисије Еулекс на Косову, да је интерес Србије да се оствари пуна сигурност српског становништва у покрајини.

Небојша Стефановић изражава очекивање да ће осумњичени за убиство српског жандарма Стевана Синђелић бити пронађени, јавља Танјуг.

Стефановић каже да Србија има одређена оперативна сазнања о трагичном убиству Синђелића и указује да је реч о злочину без преседана.

“Инсистирамо да се почне са истрагом, да она у наредном периоду буде завршена и да осумњичени буду процесуирани”, наглашава министар.

Стефановић је шефу Еулекса предао доказе до којих је српска страна дошла у овом случају, наводи се у саопштењу МУП-а.

“У интересу Републике Србије је да стање безбедности на територији Косова и Метохије буде стабилно и да се оствари пуна сигурност српског становништва у покрајини”, истиче Стефановић.

Габијеле Меучи каже да ће бити интензивирана истрага у случају убиства жандарма и истсиче да “сва отворена питања решавамо кроз координацију и размену информација”.

Меучи додаје да ће у наредном периоду бити интензивирана размена информација између Мисије и српских институција “како би се спречили покушаји трговине акцизним производима и наркотицима”.

Стефановић и Меучи разговарали су и о мерама које је неопходно предузети како би се решио проблем илегалних миграција.

Саговрници сагласни су “да је неутралан статус Еулекса од великог значаја за поверење свих грађана у покрајини”, саопштава МУП.

Са шефом Мисије Еулекс састаће се и председник Владе Србије Александар Вучић, разговараће и са министром правде Николом Селаковићем

Меучи се јуче састао са директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем.

Check Also

Вучић: Знамо имена наших људи које желе да ликвидирају на КиМ

Председник Србије је на ТВ Прва рекао и да потези Приштине не доприносе решавању тензија, …