Главна / Вести / Косово и Метохија / Ансамбл “Венац” у посети Републици Српској

Ансамбл “Венац” у посети Републици Српској

Venac u Banja LuciПод покровитељством Министарства културе владе Републике Србије и Министарства просвете и културе Републике Српске, Народни ансамнл „Венац“ из Грачанице  и КУД „Копаоник“ из Лепосавића у наредна четири дана одржаће хумнитарне концерте у Бања Луци, Прњавору и Градишки.

Директорица ансамбла „Венац“ Снежана Јовановић истакла је у Бања Луци да су концерти посвећени породицама чија је имовина страдала у мајским поплавама.

„ Концерти имају поруку да смо ту за народ Републике Српске, и да им  дајемо подршку која им је потребна. Оно што посебно наглашавам, јесте, да „Венац“ ове године слави јубилеј, односно, обележава 50 година постојања и рада. У част јубилеју, желели смо да помогнемо нашем народу у Републици Српској“ рекла је Јовановићева.

Уметнички директор КУД „Копаоник „ из  Лепосавића Ђорђе Лакушић, рекао је за наш програм да је помоћ симболична али да је искрена и братска. „ Очекујем богат програм данас и наредних дана. Желимо да помогнемо свом народу, онолико колико можемо. Ово је уједно и начин да се братска љубав још више учврсти а народ са једне и друге стране реке Дрине сближи и уједини“, рекао је Лакушић.

Чланове ансамбла „Венац“ у Бања Луци, дочекао је организатор и председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Милорад  Арлов, који је истакао да Србе повезују слични проблеми. „ Верујем да ће се наши људи са Косова и Метохије, који су дошли осећати фино у Бања Луци и сигурно слободније него на КиМ. Ово је за нас веома значајно, исто, колико кад и ми долазимо на Косово“, казао је Арлов.

Чланове Ансамбла „Венац“ и КУД „Копаоник“ из Лепосавића данас ће примити министар просвете и културе у Влади Републике Српске Горан Мутабџија.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …