Главна / Вести / Косово и Метохија / Мутабџија са делегацијом Ансамбла Венац и КУД Копаоник

Мутабџија са делегацијом Ансамбла Венац и КУД Копаоник

U poseti ministru kulture RS Goranu MutabdzijiМинистар културе и просвете Републике Српске Горан Мутабџија примио је данас директоре и чланове Ансамбла „Венац“ и КУД „Копаоник“ са Косова и Метохије, који ћр у наредна три дана одржати хуманитарне концерте за помоћ породицама, чија је имовина пострадала у последњим поплавама.

Директори ансамбла „Венац“ и КУД „Копаоник“ из Лепосавића Снежана Јовановић и Ђорђе Лакушић, упознали су министра културе Републике Српске са историјатом друштва, плановима којим предвиђају  концерте у градовима Републике Српске у 2015 години, као и сарадњи са културно уметничким друштвима из Бања Луке и других градова.

Министар Мутабџија, је овом приликом истакао да је веома корисно да се сарадња српског народа са Космета и Српске настави. „Тиме ћемо показати да смо један народ без обзира у којим административно полотичким ситуацијама били. Морамо да будемо једни уз друге и да се помажемо. Влада Републике Српске уложила је ове године 255 хиљада евра за изгардњу културног центра у Косовској Митровици. Спремни да до краја године отворимо центар. Ррадови се приводе крају. Чекамо договор са државним органима Владе Републике Србије, како би се консултовали око свега“, рекао је министар Мутабџија.

Председник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов, рекао је да се везе Срба са Косова и Метохије и Републике Српске  свакодневно учвршћују, и да је доказ томе да ће чланови Одбора и РТРС узети учешће на Међународном фестивалу Графест у Грачаници.

Руководиоци Ансамбла „Венац“ и КУД „Копаоник“ у знак захвалности министру просвете и културе РС уручили су збирку народних ношњи, која се ради у радионици КУД „Копаоник“,  монографију и макету манастира Грачаница.

Први хуманитарни концерт биће одржан вечерас у 19 сати у Великој дворани културног центра у Бања Луци.

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …