Главна / Вести / Косово и Метохија / Још један успешан концерт Ансамбла “Венац” у Српској

Још један успешан концерт Ансамбла “Венац” у Српској

Kocert u GradiskiНаступ Народног ансамбла“ Венац „у Босанској Градишки и представљање фолклора Срба са Космета био је повод да се од стране челних људи из области културе овог града упути позив „Венцу“ да учествује на међународном фестивалу фолклора, који се традиционално одржава у септембру месецу.

„Ово што смо видели у нашем граду, показује заправо, колико Срби са Космета кроз песму и игру раде на очувању наше националне културе и традиције. Добро би било када би  Ансамбл„Венац“ био гост следеће године на Међународним фестивалу фолклора, који се одржава сваке године у нашој општини“, рекао је начелник за друштвене делатности општине Градишка Дане Милошевић.

Директорица Ансамбла Снежана Јовановић, истакла је за наш програм, да је поносна на чланове „Венца“, јер су и играчи и музичари подједнако, како је рекла, уложили максимум на сцени.

„Имамо потив за учешће на Међународном фестивалу фолклора у септембру месецу и било би ми драго да се сарадња са градовима Републике Српске настави и шири“, рекла је она.

Уметнички директор Културног центра Мирослав Луковић изразио је задовољсво што је имао прилику да присуствује оваквом концерту, посебно, како је казао, што је на један свеобухватан начин кроз игру и песму могао да упозна културу и традицију Срба са Космета.

„Вечерашњи концерт спада у топ пет догађаја који су у до сада отганизовани у нашем Културном центру. Све импресије сам вечерас поделио са члановима друштава који овде постоје. Посебно ме одушевила нопња, која изгледа фантастично, фасцинирани смо кореографијама,сценом и свему што смо вечерас видели. Надам се да ће још пуно пута Ансамбл доћи у Републику Српску и  да сви они који нису били у прилици да се вечерас дтуше са нашим пријатељима са Космета, то учине неки други пут, рекао је Луковић“.

Турнеју по градовима Републике Српске, чланови Ансамла „Венац“ и КУД Копаоник из Лепосавића, заврчавају вечерашњим концертом у Прњавору.

Check Also

Председник Вучић о будућој српској фабрици вакцина

Председник Србије Александар Вучић данас је на Инстаграму објавио видео снимак на којем је приказан …