Главна / Вести / Косово и Метохија / Успешно завршена турнеја Ансамбла “Венац” у Републици Српској

Успешно завршена турнеја Ансамбла “Венац” у Републици Српској

Kocert u PrnjavoruАнсамбл „Венац „заједно са својим гостима из КУД“ Копаоник“ из Лепосавића успешно су завршили турнеју по градовима у Републици Српској.

У просторијама Дома културе у Прњавору одржан је  завршни концерт у оквиру обележавања 50 година постојања и рада Ансамбла „Венац“.

Сплетом игра и песама са КиМ, још једном је синоћ доказано да постоје нераскидиве везе српског народа са Космета и из Српске и да оне сваким даном све више јачају.

Потпредседник Скупштине општине Прњавор Славко  Вујиновић, истакао је након концерта, да ће се братска сарадња наставити са ансамблом“ Венац“ и у наредном периоду.

„Презадовољни смо турнејом. Ансамбл нам је пружио прилику да чујемо и видимо давну историју српског народа са Космета. И поред свих проблема са којима живе, Срби са КиМ чувају и негују своју културу и традицију и то је за сваку похвалу“, рекао је председник Одбора за помоћ Србима на КиМ Милорад  Арлов.

Директорица „венца“ Снежана Јовановић, најавила је ново гостовање Ансамбла и рекла да ће следећи концерт бити одржан 13 децембра,заједно са КУД из Звечана у Хрецег Новом.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …