Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Рано је за коначно решење статуса Косова

Вучић: Рано је за коначно решење статуса Косова

vucicПредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је данас да је још рано да се говори о коначном решењу статуса Косова.
– Још увек је рано да се говори о коначном решењу. Ми морамо да видимо како се ствари крећу и какви су потези које треба да предузимамо – рекао је Вучић у интервјуу за Прву телевизију.
Он је казао да нема нових услова за членство Србије у Европској унији и да су разговори у Бриселу о питању Косова увек тешки. Додао је да су се “ствари помериле на горе у међувремену” и да је о томе обавестио представнике Европске уније.

Говорећи о преговорима Београда и Проштине о Косову Вучић је казао да није неопходно да грађани знају сваки детаљ, већ да то треба да знају министри и посланици.

Оценио и да није реално да Србија пре 2020. годин постане чланица Европске уније и да сматра да у ЕУ “пре свега треба да нам се жури због нас, а не због формалног чланства”.

Вучић је рекао да ће се Србија задуживати до почетка 2017. године, када би јавни дуг могао да достигне и 78 одсто бруто друштвеног производа, али да би тада уз дисциплину у буџету и фискални дефицит испод четири одсто, јавни дуг требало да почне “да пада”, а према његовим речима Србија ће тада бити “спасена”.

– Године 2019. нико неће имати проблема са развојем, бићемо као Чиле. Србија неће бити сиромашна земља када уђе у ЕУ – рекао је Вучић.

Упитан о штрајку адвоката и просветних радника премијер је рекао да разговара са надлежним министрима (правде) Николом Селаковићем и (просвете) Срђаном Вербићем о тим проблемима.

Додао је и да највише разумевања има за просветне раднике и да ће чим то буде могуће Влада радити на томе да побољша њихов положај, јер како је рекао “ти људи нису добили ништа од 2008. године”.

Вучић је казао да се не плаши реакције народа, каква год она да буде и да га једино плаше тренутна глобална ситуација, односно сукоб Русије и запада и елементарне непогоде, јер сматра да Србија не би могла да поднесе трошкове још једне поплаве.

Check Also

Вучић: Србија само за границе утврђене одлукама УН, Очекујемо подршку Русије

Председник Александар Вучић поновио је вечерас да Србија подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу …