Главна / Вести / Косово и Метохија / Мишчевић: Након две рунде дијалога очекујем отварање поглавља 35

Мишчевић: Након две рунде дијалога очекујем отварање поглавља 35

tanja_miscevic.2Шефица преговарачког тима Србије у преговорима са Европском унијом Тања Мишчевић очекује да након две рунде дијалога Београда и Приштине о нормализацији односа буде отворено поглавље 35, а које се тиче Косова, а затим и 23 и 24 (владавина права).

“Тешко ми је да кажем у ком месецу очекујемо отварање ког поглавља, јер ту одлуку не доносимо ми. После дијалога, једне или две рунде о нормализацији на највишем политичком нивоу, очекујем да сва она питања где је Србија пуно урадила на спровођењу Бриселског споразума добију и додатни политички импулс и да нам то буде довољно да отоворимо поглавље 35, које ће подразумевати парћење свега што је договорено”, рекла је Мишчевић гостујући на ТВ Пинк.

Паралелено се, како је истакла, ради на акционим плановима за поглавља 23 и 24 и додала да очекује да они буду у поптуности прихваћени у првој половини ове године.
“Истовременио, радимо на томе да отворимо још неколико поглавља”, поручила је Мишчевић.

Она је рекла да је имплементација Бриселског споразума, који је постигнут у априлу 2013. године заправо доказ кредибилитета, “да оно што прихватите можете и да спроведете”.
“Крајњи циљ који овим дијалогом о нормализацији треба да буде постигнут јесте свеобухватна нормализација. Нема дефиниције шта је свеобухватна нормализација и управо је дијалог тај који треба да попуни тај елемент и да пружи објашњење шта то значи. У овом моменту то је договор о полицији, правосуђу, интегрисаном управљајњу администратином линијом”, истакла је Мишчевић.

Извор: Танјуг

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …