Главна / Вести / Косово и Метохија / Обележено Бадње вече у Манастиру Грачаница

Обележено Бадње вече у Манастиру Грачаница

Paljenje BadnjakaВечерас је у Манастиру Грачаница уз присуство великог броја верника, обележено Бадње вече, паљењем бадњака. Овом догађају присуствовао је и директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић

„Ове Бадње вечери окупили смо се у Грачаници да прославимо почетак најрадоснијег хришћанског празника Божића. Да из Грачанице пошаљемо поруку да је цела Србија са својим народом на Косово и Метохији . Да пошаљемо поруку солидарности, мира и љубави , вере да ћемо у годинама и деценијама које су пред нама православни Божић славити са својим најмилијима у миру, солидарности и у љубави са целом Србијом.

У години која је пред нама та солидарност и љубав биће потребнија него икада. Због тога је потребно да радост коју делимо вечерас, на Бадње вече, и коју ћемо делити сутра на Божић, и љубав и међусобну слогу, наставимо да делимо током читаве године.

Vladika teodosije i Mrko DjuricСвима вама од срца честитам овај празник у жељи да га прославите у миру и са својим породицама“, рекао је Ђурић.

Владика Теодосије са Свештенством рашко – призренске епархије, након литургије, обратио се присутним верницима:

„Сви смо срећни и радујемо се празнику, радујемо се Бадњаку и Божићу, да нам Господ подари много радости, нарочито деци. А Господ, у наредној години, да нам подари сваког благослова, да наши Срби, који су све ово време опстали и остали на просторима Косова и Метохије, и даље истрају, да остану у својим домовима, да не напуштају своја огњишта вековна. Ми ћемо се сви потрудити да њима буде боље,  онако како  Црква остаје са својим светињама тако и да остане наш верни народ српски овде. Срећно Бадње вече! “- рекао је Владика Теодосије.

Сви окупљени су обележавање бадње вечери наставили у својим домовима како то наша традиција и налаже.

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …