Главна / Друштво / Ружа и каранфил – неизоставни поклон за Дан жена

Ружа и каранфил – неизоставни поклон за Дан жена

101 Ruža (2)У сусрет 8.марту, као и сваке године, велики је избор цвећа, које је и један од најпродаванијих поклона уочи и на сам Дан жена. Локални продавци истичу да се и ове као и претходних година највише продају руже и каранфили. Познаваоци симболике цвећа најрадије бирају црвене руже, којима ће вољеној жени на још један начин показати љубав. Ништа мање добро продаје се и каранфил, који је симбол радничког покрета и традиционално био поклон који су запослене жене добијале у фирмама. Међутим каранфил није био само симбол Дана жена већ својом појавом, широм света, носи различите поруке: Уколико се одлучите за црвени каранфил онда особи којој уручујете karanfiliовај цвет желите да поручите да чезнете за њом. Розе каранфилом поручујете да ћете ту особу памтити заувек, пругастим се на љубазан начин желите да кажете да су ваша осећања искључиво пријатељске природе, бели каранфил, као и већина других цветова, симболише невиност, док је жути каранфил симбол разочарења.

За који год да се поклон одлучите, нећете погрешити. „Поклону се у зубе не гледа“, у томе се бар сви народи широм планете слажу. Битан је знак пажње!

Check Also

Стојковић: Пријаве за пакет солидарности пензионерима до 15. децембра

Удружење пензионера у Грачаници спроводи активности у складу са тренутном епидемијском ситуацијом. Председник Удружења пензионера …