Главна / Спорт / Спорт КиМ / Фудбал у Грачаници

Фудбал у Грачаници

Nebojsa SimicУ Грацаници постоји много  љубитеља спорта, пре свега фудбала. Kако фудбал опстаје на Централном Косову и  колико има оних који се  њиме активно баве,  како пробудити спортски дух код других особа и колико је он битан свима нама, рекао нам је преседник Фудбалског савеза Косовског округа  Небојшa Симић

„У прошлој години смо имали доста спортских дешавања, нарочито када се говори о фудбалу. Фудбалски савез Косовског округа у својим редовним активностима организује две лиге пионирску и сениорску. У пионирској лиги је осам клубова, а у сениорској исто толико. Такође смо  имали доста успеха и са Школом фудбала Грачаница, која је широм Србије на разним спортским такмичењима, на првенствима,  у лигама имала запажене успехе. Фудбал је најбитнија споредна ствар на свету, тако да и у Грачаници влада велико интересовање за фудбал, а уједно и за кошарку,  одбојку и друге спортове“.

Небојша Симић, преседник Фудбалског савеза Косовског округа је истакао да оно што је битно јесте да је спорт заживео у Грачаници,  првенствено када је фудбал у питању и да се пуно тога променило.

Старосна граница, када је у питању почетак бављења фудбалом је сада од 6 и од 7 година. У времену када сам се ја активно бавио овим спортом са фудбалом се започињало са 12 година. Оно што је изразито битно јесте да је мотивација један од најбитних елемената за наставак бављења овог спорта и осталих. Постоји статистички податак да када деца почну да тренирају врло рано и када дођу до своје 12 године од 70% до 75% деце одлучи се за неке друге активности у животу, а  остала деца која су упорна једина опстају и остају, најбитније је да увек постоји велика жеља, труд и рад за оним спортом којим се бавите “, рекао је Симић.

Check Also

Затворен камп пливања и ватерпола, ово није крај већ почетак једног лепог дружења, поручили Поповић и Рађен

У присуству председника општине Грачаница Срђана Поповића и тренера „Академије водених спортова Црвена звезда“ међу …