Главна / Друштво / Г.Ђорић: Жена је увек била борац

Г.Ђорић: Жена је увек била борац

goca_djoricПредседница Удружења жена Авенија, Гордана Ђорић, поводом Међународног дана жена нагласила је да су жене на Косову и Метохији, с обзиром на услове у којима тренутно живимо, живеле много боље пре 1999.године.

„Пре 1999.године било је много више радних места и самим тим су жене имале више могућности за запошљавање, него данас када се у недостатку посла, жене често жртвују и теже ка томе да је боље да се запосли супруг или син, него она сама што је донекле и разумљиво“, рекла је Гордана Ђорић и истакла да је жена увек била та, која је подносила неку жртву како би мушки чланови породице имали неке боље услове.

Жена је увек била борац када је породица у питању и она ће се увек трудити да на све могуће начине обезбеди што боље услове за своју породицу, истиче Гордана Ђорић и наглашава да је жена на простору Косова и Метохије увек била храбра.

„Морам да дам признање нашој жени јер је и под најтежим условима она успела да се избори за неки бољи живот. Надамо се да ће наши мушкарци напокон схватити да жена само може да им буде подршка и у политици и на радном месту, јер је жена много више одговорнија за посао који ради, као што је одговорнија и за породицу. Женама би требало да буде пружена шанса да буду прихваћене као партнери и неко ко је ту да помогне а не да на жене гледају као на конкуренцију. Тек када то наши мушкарци схвате, онда ће се променити тај однос и у политици и на радним местима“.

Многе жене не могу да се изборе за неке ствари за које сматрају да могу много боље да ураде него неки мушкарци. Постоји пример да се многе жене, из страха да не буду одбачене од стране породице, одричу наследства. На жалост, и у данашње време постоје жене које су жртве насиља.

„Незамислива је чињеница да многе жене трпе насиље у породици, а такође је ужасна чињеница да такве жене немају подршку родитеља. Ја бих таквим женама поручила да, најпре, поштују себе и друге људе и да не дозволе да буду у ситуацији да се било ко над њима иживљава на било који начин.  Свака жена трба да живи на начин на који њој одговара,при том не правећи штету својим укућанима и треба да ради ствари којима је испуњена и које воли“, наглашава Ђорићева.

Председница Удружења жена „Авенија“ је изразила жаљење што нема више жена на местима на којима се одлучује.

Check Also

Нераскидиве везе Општине Грачаница и Покрајинског завода за спорт и медицину спорта

Трећег дана посете Грачаници, делегација Покрајинског завода за спорт и медицину спорта из Новог Сада …