Главна / Друштво / Пројекција ТЕЖИНА ЛАНАЦА 2

Пројекција ТЕЖИНА ЛАНАЦА 2

securedownloadПозивамо вас на пројекцију наставка култног документарног филма српско-канадског продуцента и режисера Бориса Малагурског, ТЕЖИНА ЛАНАЦА 2.

  “Тежина ланаца 2” бави се неолибералним реформама на простору Балкана након распада Југославије, као и њиховим утицајем на све сфере данашњег друштва: политику, економију, војску, културу, образовање, медије, итд.  Филм је значајан због низа ексклузивних интервјуа са некима од најважнијих личности са ових простора, али и са светски познатим имена као што су: Ноам Чомски, Оливер Стоун, Карла Дел Понте, Мајкл Паренти, Маркус Пападопулос, Џон Питер Мејер, Р. Џејмс Вулзи, Ираклис Тсаваридис, Дајана Џонс, Домагој Маргетић, Мирослав Лазански, Иван Пернар, Игор Мандић, Славко Кулић и многим другим.

Пројекција ће бити одржана у четвртак 12. марта 2015. године, у Великој сали Дома културе Грачаница, са почетком у 20 часова.

  “Кроз приче о распродатим и опљачканим предузећима, корумпираним политичарима, фиктивним трибуналима, деструктивним страним инвеститорима, и разноразним економско-војним савезима, “Тежина ланаца 2” деконструише модерне митове о свему што су обећали да ће нам донети бољи живот”, речи су Малагурског.

УЛАЗ СЛОБОДАН

Check Also

Десети “Графест” отворен приказивањем документарног филма “Тамо где сунце спава” ауторке Слађане Иванчевић

Десети међунардни фестивал документарног филма и телевизијских форми “Графест” отворен је данас у Дому куктуре …