Главна / Друштво / Гост Поподнева – Слађана Вукадиновић

Гост Поподнева – Слађана Вукадиновић

11012709_751431768297329_3828316338086609781_nГост емисије Пријатно поподне на таласима Радио Грачанице била је Слађана Вукадиновић, професорица Енглеског језика у ОШ Кнез Лазар у Доњој Гуштерици. По њеним речима, приметно је да су деца данас заинтересованија за енглески језик, него што је то било пре десетак година и да су схватила значај и потребу познавања страних језика.

– Данас дефинитивно сва деца желе да уче енглески језик. Ипак, децу можемо да групишемо на ону која хоће да уче језик и раде то врло одговорно и ону која то раде мало необавезно. Познато нам је да деца данас уче енглески од првог разреда, најпре без текста, причом и кроз игру, док се у трећем разреду креће са словима. Тада постоји могућност првих проблема око савладавања писма, али би смо могли да кажемо да се те тешкоће превазилазе и дефинитивно деца имају све више успеха у савладавању језика – каже Слађана Вукадиновић.

Професорица је нагласила да учење језика путем интернета може да буде велика варка и да може да изазове забуну, тако да је за децу одређених узраста најсигурнији пут учење енглеског у школи.

Check Also

Полазници Призренске летње духовне школе посетили Ораховац и Велику Хочу

Педесетак студената из свих крајева Србије, али и из Црне  Горе и Републике Српске,  ових …