Главна / Друштво / Пријавите грађане који загађују животну средину

Пријавите грађане који загађују животну средину

_DSC7591 (800x530) (1)Бројни апел и акције упућене грађанима да воде рачуна о чистоћи животне средине и пријаве несавесне почели су да дај у ефекте, саопштено је из Одељења инспекције општине Грачаница.

Одељење и нспекције казнило је на основу пријава у протекла два дана двојицу мештана Грачанице који су смеће бацали на неодговарајућим местима.

Циљ кажњавања је промена свести и навика несавесних грађана, пооштрен надзор по питању заштитe животне средине, као и да се неодговорни загађивачи упозоре да ће обавезно уследити адекватне санкције.

Одељење инспекције позива грађане да комуналној инспекцији пријаве особе које загађују животну средину и бацају смеће на местима где то није предвиђено.

Грађани загађиваче могу пријавити комуналним инспекторима општине Грачаница сваког радног дана у периоду од 08 до 16 часова. “Ваша је обавеза да пријавите сваког ко баца отпад у природу”, саопштено је из инспекцијског одељења.

“Животна средина, што нас окружује, тамо где живимо, је оно што треба да буде очувано и очему треба да водимо рачуна. Непрестано се жалимо на све загађенију животну средину, а превиђамо да смо ми, људи, једини кривци за то. На исправљању грешака и штете коју наносимо природи морамо радити сви заједно како би смо обезбедили чистију будућност”, саопштено је из општинског Одељења инспекције.

Казне због бацања смећа на јавним површинама

Комуналана инспекција општине Грачаница казнила је мандатном новчаном казном мештанина Грачанице јер је смеће бацао на месту које за то није било предвиђено.

Он је кажњен на основу пријаве и приватног снимка на којем се види да је смеће одлагао на јавној повришини и неодговарајућем месту.

Одмах након уручене казне радници Одељења јавних служби су смеће уклонили, а место на којем је одлагано очистили.

Check Also

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

Предшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници организовала је приредбу и свечану доделу сертификата деци која су …