Главна / Друштво / КУД „Симонида“ најавило учешће на предстојећим фестивалима

КУД „Симонида“ најавило учешће на предстојећим фестивалима

dalibor_popovicКУД „Симонида“ из Грачанице труди се да кроз игру и песму очува српску традицију на простору Косова и Метохије. Ово друштво постоји 48.година и тренутно ради при Дому културе Грачаница. До рата 1999.године ово друштво је било самостално и имало своје руководство и председништво, нагласио је, за програм Радио Грачанице, Далибор Поповић, уметнички руководилац КУД „Симонида“.

„Услови за рад су данас много бољи, него у периоду када сам ја почињао у овом друштву. Ово друштво броји око 35 чланова . То су углавном деца школског узраста, која су подељена у две групе, и то од петог до осмог разреда основци и од првог до четвртог разреда, када су средњошколци у питању“, напоменуо је Поповић.

У току прошле године КУД „Симонида“  имало  је пар запажених наступа у време Видовданских свечаности и приликом обележавања Дана школе Краљ Милутин, а када је ова година у питању има и бројне планове.

„Планирамо да се, најпре појавимо на свим фестивалима наше покрајине,  а затим и да наставимо даље пут републичких фестивала, који ће нам можда отворити врата и за неке друге ангажмане“, нагласио је Поповић.

Пре 1999.године ово друштво учествовало је на бројним фестивалима и имало низ запажених наступа широм наше земље.

КУД „Симонида“ ће 2017. године обележити 50. година постојања и, како истиче уметнички руководилац овог друштва, увелико се већ ради на припреми обележавања јубилеја.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …