Главна / Друштво / КУД Бранко Меденица чувар културне традиције Срба на КиМ

КУД Бранко Меденица чувар културне традиције Срба на КиМ

kud.branko.medenicaКултурно-уметничко друштво „Бранко Меденица“ настало је 1964. године у Косову Пољу, као железничко културно-уметничко друштво. Стицајем околности друштво је распуштено 1998. године и готово деценију није било песама и игара чланова овог друштва. Велика воља за песмом и игром, али и за очувањем народних кола, натерала је чланове да се поново окупе и са новим играчима обнове старе кореографије.

Културно уметничко друштво „Бранко Меденица“ је у Косову Пољу имало своје просторије, канцеларије, опрему, сада, већ пет година, вежбају и уче нове кораке у учионицама основне школе у Угљару.

Тренутно броји око стотинак чланова који се деле у две секције: певачка и играчка.

Чланови КУД Бранко Меденица наступају, како на Косову, тако и у Србији. Недавно су учествовали на 5. Међународној смотри фолклора у Ужицу.

Они наступају и на манифестацијама такмичарског карактера, резултати које постижу су на завидном нивоу.

kudЧување традиције свог народа је од великог значаја. Ипак, поред тога, чланством у културно-уметничком друштву стичете нова пријатељства и пружа вам се могућност честих путовања. Приликом гостовања на фестивалима упознаћете велики број градова, видети многобројне историјске и културне споменике.

Забава на пробама је загарантована, тако ћете увек бити весели, док увежбавањем кореографија унапређујете своје физичке могућности и одржавате кондицију.

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …