Главна / Вести / Косово и Метохија / Јаблановић: Омогућити Србима да на Ускрс посете Ђаковицу

Јаблановић: Омогућити Србима да на Ускрс посете Ђаковицу

AleksandarJablanovicПредседник листе Српска Александар Јаблановић изјавио је данас да захтева од косовске владе да омогући Србима да посете град Ђаковицу поводом великог православног празника Ускрса.

“Ово је предлог нашим партнерима у косовској владу, са циљем да осетимо једну мирнију атмосферу у односу на оно када смо одлучили да напустимо косовске институције”, рекао је Јаблановић за радио Слободу Европу на албанском језику.

Косовски званичници, како преноси РСЕ, кажу да питање посета српских грађана својим огњиштима, укључујуци и Ђаковицу, није постављено као услов листе Српска.

Заменик министра за локалну самоуправу Бајрам Гецај рекао је за РСЕ да ће косовска влада “покушати да омогући права грађана”.

Гецај је казао да се нада да неће бити насилних протеста у Ђаковици од стране демонстраната, нити лоших реаговања од стране разних српских званицника на Косову и у Србији.

Градоначелница Ђаковице Мимоза Кусари-Лила сматра да “српски представници треба без услова да се врате у институције и да не политизују теме”.

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …