Главна / Култура / Промоција књиге “Грачаница – историјско-документарни осврт са генеалогијом породица”

Промоција књиге “Грачаница – историјско-документарни осврт са генеалогијом породица”

DSCN9828Дом културе Грачаница организује промоцију књиге “Грачаница – историјско-документарни осврт са генеалогијом породица” аутора Стојана Д. Секулића.

Књига “Грачаница- историјско-документарни осврт са генеалогијом породица” је књига о Грачаници, Грачанчанима, о животу, култури, просвети, спорту, привреди и здравству у овом месту, са генеалогијом породица које у њему живе или су живеле.

Стојан Д. Секулић (1954) у Грачаници. Дипломирао на Медицинском факултету у Нишу, а докторирао на Медицинском факултету у Београду. Редовни је професор Медицинског факултета у Косовској Митровици. За редовног члана СКАНУ (Српска краљевска академија научника и уметника) изабран 2012. године. Из области медицинских наука објавио мноштво радова у српским и иностраним часописима, као и девет књига. Био је директор КБЦ “Приштина“. Добитник је више награда и одликовања за свој рад.

“И да се Косово сведе на саму Грачаницу, оно ће бити увек српско. Свако писање o Грачаници јесте по Свевишњем благослову, што је случај и са овим рукописом и његовим аутором, Стојаном Д. Секулићем. Монографија је добродошла, драгоцена, па можемо рећи и лековита.”

 “Књигу не треба причати, препричавати, већ њу треба пажљиво прочитати и кроз свако поглавље дружити се са људима и њиховим простором на коме су се рађали, радовали, свадбовали, газдовали, одлазили у свет, војевали кроз просторе прадедова за веру своју, за будућност, волели своју реку, уређивали свој живот, генеалогију породица и све то поткрепљено фотографијама.

 Поромоција ће се одржати у четвртак, 2.4.2015. године са почетком у 19 часова у Галерији Дома културе.

О књизи ће говорити проф.др Милован Витезовић, књижевник Ратко Поповић и аутор.

Check Also

Представа “Звонар Богородичине цркве” одиграна у Зајечару

Синоћ је у позоришту “Зоран Радмиловић” у Зајечару одиграна представа “Звонар Богородичине цркве” а наступ …