Главна / Култура / Представница Србије на Евровизији пева на енглеском језику

Представница Србије на Евровизији пева на енглеском језику

eurovision2015Домаћин овогодишпњег такмичења за песму Евровизије 2015. које ће бити одржано од 19. до 23. маја текуће године, биће Аустрија, захваљујући прошлогодишњој победи Кончите Вурст. Прво полуфинале заказано је за 19.мај, друго полуфинале за 21.мај, а финале за 23.мај 2015. године.

Србију ће представљати Бојана Стаменов, која ће певати композицију Владе Граића „Цео свет је мој“, за коју је текст написала Леонтина Вукомановић.

Овогодишњи представник Србије изабран је након гласања стручног жирија и публике, који су равноправно учествовали са по 50 одсто поена, а након дужег времена представник наше земље певаће на енглеском језику.

40 земаља ће се такмичити, Кипар и Србија се враћају након једногодишње паузе, Чешка се враћа након петогодишње паузе, док ће Украјина прескочити ово такмичење. Аустралија ће се први пут такмичити.

Такмичење ће се састојити из два полуфинала и финалa, иначе чиниће га формат који је коришћен још од 2008.године. 10 земаља са највишим резултатима ће се квалификовати за велико финале и придружиће се аутоматским финалистима: домаћину Аустрији, као и великој петорки Француској, Немачкој, Италији, Шпанији и Уједињеном Краљевству.

Домаћин овог такмичења биће аустријски јавни сервис ORF, који је одабрао да ове године, по први пут, састав водитеља чине три жене: Мирјам Вајхзелбраун, Алис Тумлер и Арабела Кајсбауер.

Подржимо нашу представницу Бојану Стаменов:

Check Also

Представа “Звонар Богородичине цркве” одиграна у Зајечару

Синоћ је у позоришту “Зоран Радмиловић” у Зајечару одиграна представа “Звонар Богородичине цркве” а наступ …