Главна / Друштво / Манифестација “Најјаче васкршње јаје” у Грачаници

Манифестација “Најјаче васкршње јаје” у Грачаници

uskrsnja_jajaПрво такмичење у куцању фарбаним кокошјим јајима биће одржано на Васкрс 12.04.2015.године, на Тргу ослободиоцима у центру Грачанице.

Наиме, поводом Васкрса у недељу 12.04.2015.године у центру Грачанице од 10-13 часова, на Тргу ослободиоцима, одржаће се манифестација “Најјаче васкршње јаје”. Такмичење ће се одвијати у две категорије према узрасту учесника и то: прва категорија учесника до 15 година старости и друга група коју ће чинити старији од 15 година.

Одељење за образовање културу омладину и спорт општине Грачаница финансијски је подржало манифестацију а председник организационог одбора и покретач идеје је учитељ Љубомир Максимовић.

Пријаве за такмичење примаће се у порти манастира Грачаница на дан Васкрса од 08:00 – 09:00 часова након чега ће се обавити освећење васкршњих јаја. Такмичари ће потом из манастирске порте кренути ка Тргу ослободиоцима где ће бити одржана манифестација.

Победници такмичења биће награђени вредним иконама.
Такмичење ће пратити богат Културно уметнички програм на Тргу ослободиоцима у центру Грачанице у којем ће, између осталих, учествовати и ансамбл „Венац“, као и ансамбли „Симонида“ , „Славуј“ и „ Бранко Меденица“. У оквиру програма наступиће и млади хармоникаш Данијел Миладиновић.

У случају лоших временских прилика манифестација ће бити одржана у Дому културе у Грачаници.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …