Главна / Друштво / Трговине спремне за највећи празник – Ускрс

Трговине спремне за највећи празник – Ускрс

korpaЗа разлику од неких других производа којима трговине у Грачаници нису биле снабдевене на време, када су празници у питању, наши трговци углавном све припреме правовремено, како би наша домаћинства на време била спремна за празник. Тако је и овога пута када се ради о Ускрсу.

У трговинама се у понуди може наћи велики избор фарби за јаја, додатака за украшавање, као и осталих реквизита који доприносе томе да у свакој кући овај празник буде што свечанији и веселији.

Последњих година посебна радост за децу су разне врсте чоколадних јаја и чоколадних зека, а у продавницама се овакви слаткиши крећу по цени од 25 центи, колико коштају најмање чоколадне фигурице, преко 60 центи за нешто веће, па до 1.50 еура за веће слаткише. Ове године, у сусрет Ускрсу појавила су се и велика Киндер јаја са великим играчкама, али њихова цена није примерена сваком џепу и цена једног је 4.90 еура.

Када су у питању боје за јаја, најјефтиније су фарбе за тканину, које коштају 10 центи по кесици и свима познате фарбе од 4 цента. У понуди су се, међутим, појавиле и специјалне боје које дају различите ефекте и оне су нешто скупље. Екстра боје и гел боје са глитером коштају 1. 50 еура, металик боје и желатинасте боје коштају 1. 60 еура по комплету, а појавиле су се и боје за јаја руске производње и њихова цена је 90 центи.

Све је у понуди, остаје само да се сачека Велики четвртак, када се фарба прво јаје – чуваркућа.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …