Главна / Друштво / Изложба и продаја васкршњих јаја у О.Ш. Краљ Милутин

Изложба и продаја васкршњих јаја у О.Ш. Краљ Милутин

vaskrsnja_jaja1У сусрет једном од највећих хришћанских празника деца Основне школе Краљ Милутин са својим наставницима и учитељима организовала су изложбу васкршњих јаја и корпи.

Изложба је продајног карактера, а прикупљен новац намењен је куповини ношњи и осталих потребштина за разноврсне секције ове школе.

„Традиционално већ десет година организујемо овакву врсту изложбе и то  пре свега, како би заинтересовали децу за рад, која показују и те какву заинтересованост јер уместо једног доносе по неколико украшених јаја. Од ове године новина је да имамо у понуди и корпе, које деца сама израђују у школском атељеу“, нагласила је за програм Радио Грачанице, Љиљана Ђорић, наставник ликовне културе и један од организатора изложбе.

vaskrsnja_jajaДеца су на изложби била видно узбуђена и веома срећна што својим радом могу да допринесу и створе себи неке боље услове за одређене секције.

Офарбана и веома лепо украшена васкршња јаја могу се купити по цени од 50 динара, а за куповину ручно рађених корпи требало је издвојити од 200 до 1000 динара.

Недавно су ђаци ове школе, уз помоћ и подршку наставника, организовали представу „Растко – сунце златног кова“ у Дому културе у Грачаници, како би од новца, прикупљеног од продатих карата, купили ношњу за фолклорну секцију.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …