Главна / Друштво / Културно уметничком друштву „СЛАВУЈ „ потребна ношња

Културно уметничком друштву „СЛАВУЈ „ потребна ношња

ku slavujКултурно уметничко друштво „Славуј“ из Новог Бадовца формирано је  септембра 2013 године. Данас  функционише у веома тешким условима без финансијских средстава али  ипак јака воља председника КУД „Славуј „ Момчила Недељковића  и деце оно ипак без средстава успева.

„Данас имамо 62 млада играча из Бадовца и Сушице, то су деца узраста до 16 година. У Дому културе у Бадовцу деца редовно вежбају,  уче нове кореографије.Деца су први пут изашла на бину  пре годину дана у ОШ „Свети Сава“ у Сушици. Након тога наступали смо на концерту у Зубином Потоку, захваљујући људима добре воље који су нам омогућили да одемо на концерт“.

Оно што је овом друштву напотребније то су ношње јер углавном пре концерта позајмљују се ношње од КУД „Симонида“,  затим од друштва „Абрашевић „из Прилужија. Председник Недељковић је упутио апел свим људима који су у могућности да помогну финансијски  друштву како би се обезбедило оно најпотребније за децу.

У недељу на Васкрс деца ће поводом Манифестације „Најјаче ускшње јаје „ извести своје нове увежбане кореографије у центру Грачанице.

Oпширнији разговор:

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …