Главна / Друштво / НВО „Центар за мир и толеранцију“ и USAID спроводе заједнички програм

НВО „Центар за мир и толеранцију“ и USAID спроводе заједнички програм

nenad_maksimovicНВО „Центар за мир и толеранцију“ и USAID спроводе програм „Унапредимо Косово заједно“, који има за циљ међуетничку сарадњу и јачање предузетништва у 16 општина од којих је 10 са већинским српским становништвом, рекао је за програм Радио Грачанице, заменик директора овог програма Ненад Максимовић, који је и извршни директор НВО „Центар за мир и толеранцију“.

„ Овај пројекат траје три године и има за циљ да подржи појединце, НВО и општине. USAID ће путем овог програма донирати пет милиона долара. Остало је још врло мало времена за предају пројеката када је у питању цивилни сектор, јер рок за попуњавање апликација и предају истиче сутра поподне, док рок за невладине организације истиче 20. априла“, напоменуо је Максимовић и још једном позвао предузетнике малих и средњих предузећа да искористе прилику за доделу бесповратних средстава за проширење постојећег или покретање бизниса.

У оквиру програма “Унапредимо Косово заједно” Центар за мир и толеранцију и  USAID  имају у плану да у 10 општина са већински српским становништвом и 6 општина где су Срби мањинска заједница,  изграде око 30 инфраструктурних пројекта.

“Циљ тих инфраструктурних пројеката је да унапреде свакодневни живот мањинских заједница, за шта ће нам бити потребан и допринос локалних самоуправа“, истакао је Максимовић.
Невладина организација „Центар за мир и толеранцију“ успела је да и поред бројних проблема, задржи своје просторије у Приштини, што је, према речима Максимовића, веома значајно за преостале Србе у том граду.

Ова НВО и даље спроводи бројне пројекте, који су од изузетног значаја за Србе на Космету, а један од тих пројеката је конференција “Заједнички глас – Српски дијалог форум”, која је током претходна два дана одржана у Грачаници а чији је један од организатора била управо ова НВО.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …