Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: У предвечерје Васкрса Србима се шаљу поруке које подсећају на лоша времена

Ђурић: У предвечерје Васкрса Србима се шаљу поруке које подсећају на лоша времена

marko_djuric3Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић са неверицом и огорчењем примио је вест о инциденту који се догодио данас око 18 часова у северном делу Косовске Митровице, у којем је седамнаестогодишњи Н.С. убоден у груди. Малолетног српског младића напали су Албанци његовог узраста, у близини моста на Ибру у северном делу Косовске Митровице, који су дошли из јужног дела Косовске Митровице и после напада побегли у том правцу.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић најоштирије осуђује овај безумни напад ножем на седамнаестогодишњег српског младића, непосредно код Парка Мира у северном делу Косовске Митровице. “Злочин који је изведен на националној основи, на месту које треба да буде симбол мира и које треба и буквално да буде мост помирења и заједништва, узнемирује и потпуно обесхрабрује. У предвечерје највећег хришћанског празника, Васкрса, српском народу на Косову и Метохији се поново шаљу поруке које подсећају на нека лоша, а не тако далека времена”, рекао је Ђурић.

“Напад на малолетног српског младића узнемирио је све становнике Северне Косовске Митровице и све нас који улажемо велике напоре да у Покрајини заживи мир, толеранција и безбедан живот за све грађане”, истакао је Ђурић.

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позива покрајинске органе и надлежне представнике међународне заједнице да хитно пронађу и казне починиоце овог мучког напада, јер само у том случају ћемо моћи да се надамо да напори које улаже Влада Републике Србије како би се на Космету живело боље и безбедније, нису узалудни.

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …