Главна / Православље / Благодатни Огањ јерусалимски у Епархији рашко-призренскoj

Благодатни Огањ јерусалимски у Епархији рашко-призренскoj

jeleoosvecenje

Благодатни огањ који се на Велику Суботу чудотворно сваке године појављује на Христовом гробу у Јерусалиму и који ће верницима предати Његова Светост Патријарх Јерусалимски Г. Теофил, ове године биће пренсен са благословом Патријарха Српског Г. Иринеја већ истог дана и свечано дочекан у храму Св. Саве у Београду.

На Васкршњи Понедељак,  13. априла ове године, са благословом Епископа Рашко-призренског Г. Теодосија делегација Канцеларије за Косово и Метохију на челу са замеником шефа канцеларије г. Душаном Јововићем пренеће благодатни огањ јерусалимски на Косово и Метохију.

РАСПОРЕД ДОЧЕКА БЛАГОДАТНОГ ОГЊА:

ВАСКРШЊИ ПОНЕДЕЉАК, 13 АПРИЛ:

9.00часова – Света Литургија коју ће служити Његово Преосвештенство Епископ Рашко-призренски Г. Теодосије у манастиру Грачаница. У наставку Литургије биће дочекан благодатни огањ у манастиру.

15.00 часова– Благодатни огањ стиже у манастир Пећку Патријаршију, духовно средиште наше Цркве, где ће га свечано дочекати сестринство манастира са свештенством и верним народом Пећког намесништва.

17.00 часова– Свечани дочек благодатног огња у манастиру Високи Дечани и у наставку вечерње богослужење.

ВАСКРШЊИ УТОРАК, 14. АПРИЛ:

8.00 часова– Света Литургија коју ће служити Његово Преосвештенство Епископ Рашко-призренски Г. Теодосије у манастиру Сопоћани. У наставку Литургије биће свечано дочекан благодатни огањ јерусалимски у присуству свештенства и верног народа новопазарског архијерејског намесништва.

Епархија Рашко-призренска позива верни народ да у овим радосним васкршњим данима учествује у црквеним богослужењима и молитвено дочека благослов који нам поводом овогодишњих васкршњих празника долази из Светог Града Јерусалима.

 

Check Also

Данас је Свети Стефан

Православни верници данас обележавају Стевандан, једну од слава које се највише празнује у српском народу. …