Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић на Велику Суботу у храму Светог Димитрија у Косовској Митровици

Ђурић на Велику Суботу у храму Светог Димитрија у Косовској Митровици

marko_djuric1Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствоваће на Велику Суботу у поноћ, првој Васкршњој литургији у храму Светог Димитрија у Северној Косовској Митровици.

На Васкршњи понедељак, 13. априла у 9 часова директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствоваће литургији у манастиру Грачаница на Косову и Метохији. Литургију, на други дан највећег хришћанског празника, који слави васкрсење Исуса Христа, служиће његово преосвештенство епископ рашко – призренски и косовско – метохијски Теодосије.

Тог дана у 11 часова директор Марко Ђурић ће са владиком Теодосијем дочекати Благодатни огањ, који ће помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију др Душан Јововић, у пратњи представника Српске правослане цркве, донети из Јерусалима и на Косово и Метохију, после чега ће присуствовати наставку литургије.

Након завршетка литургије, у 13 часова из Грачанице ће Благодатни огањ бити пренет у Пећку Патријаршију и манастире Високи Дечани и Сопоћани, где ће бити организован дочек и литургија по следећем распореду:

  • Пећка Патријаршија – 13.04.2015. у 15 часова
  • Високи Дечани – 13.04.2015. у 16,30 часова.
  • Сопоћани – 14.04.2015. у 9,30 часова.

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …