Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојановић и Марић осудили рањавање српског младића

Стојановић и Марић осудили рањавање српског младића

branimir_stojanovicЗаменик премијера Косова Бранимир Стојановић и министар администрације и локалне самоуправе у Влади Косова Љубомир Марић најоштрије осуђују рањавање српског младића у Косовској Митровици, захтевају проналажење починилаца и повећање обезбеђења на мосту на Ибру.

Стојановић и Марић данас су имали неколико сусрета са представницима институција одговориних за очување безбедности на Косову где су изричито затражили да се безбедност у Косовској Митровици повећа нарочито на мосту на Ибру као и да се повећа опрезност у смислу безбедности пред обележавање православног Васкрса у недељу 12.04.2015.године .

„Овакви инциденти не доприносе напорима којима би требало сви да тежимо а то је побољшање живота свих грађана на Косову. Рањавање младића српске националности је доказ да је у питању етнички мотивисан напад и од надлежних безбедносних структура захтевамо да хитно пронађу починиоце и изведу их пред лице правде а албанске политичке лидере да јавно осуде овај напад“, наводи се у заједничкој изјави заменика премијера Косова Бранимира Стојановића и министра администрације и локалне самоуправе у Влади Косова Љубомира Марића.

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …