Главна / Друштво / Благодатни огањ у Епархији рашко-призренској

Благодатни огањ у Епархији рашко-призренској

blagodatni oganjБлагодатни огањ који се на Велику Суботу чудотворно сваке године појављује на Христовом гробу у Јерусалиму, на Васкршњи понедељак ће на Косово и Метохију пренети делегација Канцеларије за Косово и Метохију.

Благодатни огањ који ће верницима предати патријарх Јерусалимски Теофил, биће пренесен са благословом патријарха српског Иринеја већ истог дана и свечано дочекан у храму Св. Саве у Београду.

На Васкршњи понедељак, 13. априла, са благословом епископа рашко-призренског Теодосија делегација Канцеларије за Косово и Метохију на челу са замеником шефа канцеларије Душаном Јововићем пренеће благодатни огањ јерусалимски на Косово и Метохију.

Распоред дочека благодатног огња

Васкршњи понедељак, 13 април:

9.00 часова – Света литургија коју ће служити епископ рашко-призренски Г. Теодосије у манастиру Грачаница. У наставку литургије биће дочекан благодатни огањ у манастиру.

15.00 часова – Благодатни огањ стиже у манастир Пећку патријаршију, духовно средиште наше цркве, где ће га свечано дочекати сестринство манастира са свештенством и верним народом Пећког намесништва.

17.00 часова – Свечани дочек благодатног огња у манастиру Високи Дечани и у наставку вечерње богослужење.

Васкршњи уторак, 14. април:

8.00 часова – Света литургија, коју ће служити епископ рашко-призренски Теодосије у манастиру Сопоћани. У наставку литургије биће свечано дочекан благодатни огањ јерусалимски у присуству свештенства и верног народа новопазарског архијерејског намесништва.

Епархија рашко-призренска позива верни народ да у овим радосним васкршњим данима учествује у црквеним богослужењима и молитвено дочека благослов који нам поводом овогодишњих васкршњих празника долази из светог града Јерусалима.

Check Also

У Косовској Митровици данас почиње Футсал лига КиМ

У недељу 28. новембра у 18 часова, у хали спортова у Косовској Митровици, играће се …