Главна / Друштво / Спортски дан за малишане ПУ “Сунце” на теренима “Драган Џајић”

Спортски дан за малишане ПУ “Сунце” на теренима “Драган Џајић”

sportski dan sunceНа спортском комплексу „Драган Џајић“ у Грачаници малишани Предшколске установе „Сунце“ из Липљана данас ће са својим васпитачима и педагогом провести дан у спортском дружењу. Циљ организовања спортског дана за предшколарце је развој свести код деце о значају бављењем спортом, о важности присутности спортског духа и фер плеја.

Градоначелник Грачанице Владета Костић пожелео је леп дан малишанима и рекао да ће увек изаћи у сусрет оваквим акцијама, притом нагласивши да је веома важно и неопходно бавити се спортом ради очувања здравља пре свега.

„Наравно да смо изашли у сусрет и уступили терен малишанима ПУ „Сунце“ из Липљана. Ово је пре свега једна лепа организација која ће код најмлађих пробудити вољу и жељу за спортском активношћу, а ако се ми у нашој младости нисмо бавили спортом, онда је битно да то обезбедимо нашој деци, која морају знати да спорт значи здравље пре свега“, рекао је Костић.

Педагог ПУ „Сунце“ Слађана Рашић захвалила је општини на уступању спортског комплекса и напоменула да се овакви догађаји организују већ другу годину за редом у мају.

„Одлучили смо да данас буде спортски дан за наше малишане. Њих око 110 данас ће са нама провести дан дружећи се и упознавати са спортовима, колективним или појединачним, зависно од њихове жеље. Покушавамо да им представимо значај бављења спортом и формирања спортског духа, а фер плеј је свакако најбитнија одлика сваког спортисте“, рекла је Рашић.

ПУ “Сунце” једна је од настаријих установа на нашим просторима и има неколико својих огранака у српским селима која територијално припадају општини Липљан.

Check Also

Вучић: “Олуја” је највеће етничко чишћење после Другог светског рата

На државном комеморативном скупу у Новом Саду, посвећеном сећању на све страдале и прогнане Србе …