Главна / Друштво / Удружење дистрофичара само обезбеђује средства за активности

Удружење дистрофичара само обезбеђује средства за активности

dragan_josifovićУдружење дистрофичара у Грачаници већ две године не добија средства за плаћање кирије за канцеларију, тако да су чланови овог удружења приморани да се сналазе, како би платили за изнајмљивање просторије у којој се састају и имају активности.

„Имамо само средства за одређене мале активности, али и поред свих тих тешких околности трудимо се да будемо активни. Трудимо се да сами обезбедимо средства , која су нам потребна за активности, као што је био случај са недавним учешћем на првенству Србије у шаху, у Врњачкој бањи, где смо имали четири учесника. Тренутно спроводимо пројекат са Националном службом за запошљавање, при  чему смо две особе са инвалидитетом радно ангажовали шест месеци и њима је пре пар дана истекако уговор, тако да се сада надамо и чекамо нове прилике  за упошљавање чланова Удружења као и осталих особа са инвалидитетом“, нагласио је Драган Јосифовић, председник Удружења дистрофичара у Грачаници.

Чланови овог удужења  тренутно раде на припреми облежавања недеље борбе против дистрофије, која се обележава крајем  маја. Када су планови у питању, чланови Удружења дистрофичара  планирају да учествују на Олимпијади Србије за дистрофичаре, која се одржава у Грзи, излетишту код Зајечара.

„Имамо и свакодневне радионице и поносни смо на сарадњу са социјалним предузећем Грачаница, где наши чланови одлазе и имају редовне активности“, нагласио је Јосифовић и додао да ово Удружење нема никакву додатну  помоћ од ниједних институција.

Јосифовић је истакао да није само Удружење дистрофичара у тешком стању већ су и остала, која се баве потребама особа са инвалидитетом у истом или сличном положају.

Check Also

СПЦ и њени верници славе Светог Василија Великог

Данас је Свети Василије Велики архиепископ Кесаријски. Постоје многи обичаји али и сујеверја шта на …