Главна / Друштво / КУД „Славуј“ концертом прикупља средства за изградњу цркве

КУД „Славуј“ концертом прикупља средства за изградњу цркве

koncertВечерас су многи људи показали своју хуманост доласком на хуманитарни концерт, који су организовали КУД „Славуј“ из Новог Бадовца и Дом културе Грачаница. Приход од продатих карата намењен је изградњи цркве у Новом Бадовцу, која ће бити посвећена Светом Николи, а почетак радова на изградњи, очекује се у јуну месецу, потврдио је за наш програм Момчило Недељковић, председник КУД „Славуј“.

„Овим концертом КУД „Славуј“ жели да помогне изградњу цркве у нашем селу. Продали смо око 700 улазница до почетка концерта, али имамо и кутију, где сви људи добре воље могу да оставе свој прилог. Организацију овог концерта помогла је општина Грачаница, која нам и иначе помаже“, рекао је Недељковић, који је најавио још неколико сличних акција, којима ће се прикупљати новац за изградњу цркве.

kud_slavuj КУД „Славуј“   вечерас је, поред бројне публике, угостило и бројна Културно уметничка друштва са Космета, међу којима су били КУД „Симонида“ из Грачанице, КУД „Бранко Меденица“ из Угљара, КУД „Абрашевић“ из Прилужја, као и полазници школе фолклора „Венац“ из Лапљег Села и Лепине.

Испред Епархије рашко-призренске концерту је присуствовао први парох грачанички, отац Бранислав Секулић, који је захвалио организаторима концерта на томе што су препознали да је Бадовцу потребан храм и пожелели да учествују у његовој изградњи.

КУД „Славуј“ за три године постојања, бележи бројне успешне наступе на концертима широм Косова и Метохије и централне Србије. Раније се ово културно уметничко друштво звало „Свети Сава“, а од прошле године носи назив „Славуј“ и данас броји око шездесет активних чланова.

 

 

 

Check Also

СПЦ и њени верници славе Светог Василија Великог

Данас је Свети Василије Велики архиепископ Кесаријски. Постоје многи обичаји али и сујеверја шта на …