Главна / Вести / Косово и Метохија / Од сутра штрајк радника СГ Приштина

Од сутра штрајк радника СГ Приштина

skupstina_grada_pristinaНа данашњем састанку Синдикалних организација, предузећа и установа,  града Приштине са седиштем у Грачаници, које раде по систему Републике Србије, донета је одлука да се због неисплаћених личних доходака у минула два месеца, сутра организује протест испред зграде Косовског  управног округа и Канцеларије  Владе Републике Србије за Косово и Метохију у Грачаници. Запослени  у приштинској локалној самоуправи ће се на месту протеста окупити око девет часова. Радници СГ Приштина већ три дана највљују штрајк упозорења, који до сада нису спровели због обећања која су добили од шефа бироа Канцеларије за КиМ у Грачаници да ће проблем бити решен и зараде исплаћене, што се до сада није десило.

Бранимир Стојановић, у изјави за Радио Грачаницу, каже да је Канцеларија за КиМ урадила све што је у њеној моћи.

bane_stojanovic„ Град Приштина је само једна од општина које нису примили плату. Очигледно је да одређени људи имају и личне и политичке интересе да ове људе и даље подстрекавају на штрајк“, напомиње Стојановић.

Канцеларија за КиМ и даље ради на томе и очекују да ће проблем у што скорије време бити отклоњен а заостале зараде исплаћене.

„ Проблем је искључиво у трезору и ми заиста не можемо више ништа, осим да вршимо притисак на трезор да изврши налог који смо ми дали“, објашњава Стојановић.

Check Also

Обележене 23 године од првих отмица здравствених радника на КиМ

Удружење породица киднапованих и несталих на Косову и Метохији обележило је данас 23 године од …