Главна / Друштво / Помоћ општине Грачаница деци албанске националности

Помоћ општине Грачаница деци албанске националности

opstina1Међународни Дан деце, 1. јун, ове године ће, уз помоћ општине Грачаница, свечано обележити и деца албанске националности. Централна манифестација у Кишници.

Председник општине Грачаница Владета Костић позитивно је одговорио на захтев НВО „Летњи фестивал“  коју предводи Мустафа Халили да се осим за српску децу на територији општине Грачаница, свечаност поводом Међународног дана деце, 1.јуна организује и у оближњој Кишници.

У Дому културе у Кишници окупиће се на овај дан деца албанске националности из Сувог Дола, Сушице и Кишнице где ће пригодним културно-уметничким програмом обележити Међународни дан деце.

Манифестација почиње у 16 часова, а према речима Скендера Таћија, службеника за културу општине Грачаница, деца ће извести народне игре, рецитале а биће играна и позоришна представа.

„Веома смо захвални општини Грачаница а пре свега господину Владети Костићу јер је ово већ трећи пут да нам се позитивно одговара на захтев. Ово је за децу велика радост и драго ми је што општинско руководство подједнаку пажњу посвећује и деци албанске националности и што нема националне разлике када је помоћ у питању“, казао је Таћи.

Средином априла Општина Грачаница помогла је обележавање годишњице КУД „Минори“ из Кишнице а такође је омогућила да ово фолклорно друштво, које окупља омладинце из Кишнице, овог месеца отпутује на Међунардни фестивал фолклора у турском граду Измиру који ће бити одржан од 7-14 јуна.

 

Check Also

Вучић: “Олуја” је највеће етничко чишћење после Другог светског рата

На државном комеморативном скупу у Новом Саду, посвећеном сећању на све страдале и прогнане Србе …