Главна / Друштво / Обележен међународни Дан деце у Грачаници

Обележен међународни Дан деце у Грачаници

dan deceМеђународни дан деце обележен је данас и у Oпштини Грачаница, уз игру и песму малишана ПУ Сунце .

У препуној порти манастира Грачаница дечица су у разнобојним мајицама својом игром показала да су равноправни чланови планете Земље, и да као такви имају право на срећно и безбрижно детињство.

Директорица при одељењу за образовање Општине Грачаница Гордана Тоскић, рекла је да је задовољна организацијом и да ће општина увек пружати подршку оваквим манифестације.

„Ово је други пут да је Општина учествовала у оваквој организацији. Ми као родитељи, професори, васпитачи и педагози морамо да се потрудимо да наша деца одрастају у здравој и веселој околини, јер деци је то у њиховом детињству најпотребније“, рекла је Тоскић.

Педагог ПУ „Сунце“ из Липљана Слађана Рашић Секулић рекла је да је ово још једна у низу манифестација овог типа и да је циљ упознавање деце са њиховим правима, а једно од њих је свакако безбрижно одрастање.

„Ова манифестација је међународног карактера. Одржава се у 45 ПУ установа у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори. Око 17 хиљада деце игра данас на трговима у градовима, а ми смо данас испред манастира и можда на много бољем месту од свих осталих. Посебно ми је драго јер смо ове године научили песмице које говоре о деци са посебним потребама, па су деца помоћу знаковоног говора пренела поруке својим вршњацима“, рекла је Рашићева.

Деца су и више него задовољна данашњом организацијом, и као и сви малишани њиховог узраста пожелели су само много игре и дружења у свом детињству.

Општина Грачаница подржала је и организовала исту манифестацију и за децу албанске националности у Кишници.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …