Главна / Култура / Други дан манифестације “Дани општине Липљан 2015”

Други дан манифестације “Дани општине Липљан 2015”

IMG_20150601_140425 (1)Општина Липљан у сарадњи са Канцеларијом за КиМ, организује традиционалну тродневну културну манифестацију, “Дани општине Липљан 2015”.
Другог дана манифестације, након јутарње Литургије у Цркви Св.Флор и Лавра, културно-уметничким програмом настављена је манифестација. Није изостала ни изложба традиционалних српских јела.
Срђан Петковић, начелник косовског Управног округа, истиче важност организовања оваквих манифестација.
“Мештанима Липљана овакви догађаји пуно значе. Поред исписивања графита, провокација, ово је једини вид неког културног дешавања од 1999.године на територији општине Липљан. Канцеларија за КиМ је финансирала цео пројекат у износу од 220 000 динара”, казао је Петковић.
Представник Канцеларије за КиМ, Душан Подкозарев, који је присуствовао манифестацији, казао је да ће Канцеларија наставити да улаже и помаже где год има Срба на КиМ.
“Канцеларија за КиМ, сектор за културу у сарадњи са СПЦ и општином Липљан, помогла је организацију ове манифестације. Договор је да се сарадња настави и у будућности, да постане традиција у општинама и деловима Косова и Метохије где Срба још има. Вера и култура су оно што нас одржава овде и оно што ће нас одржавати и у будућности”, казао је Душан Подкозарев.
Велики број мештана Липљана и околине испратили су и подржали овај вид културног дешавања који није честа појава у њиховом месту, радујући се догодишњом новом манифестацијом.

Check Also

Отворена изложба слика Томислава Трифића

У оквиру обележавања 27. Сабора културног стваралаштва Србије данас је у просторијама ОШ „Свети Сава“ …