Главна / Култура / Отворена ликовна колонија “Видовдан 2015”
Hisilicon Balong

Отворена ликовна колонија “Видовдан 2015”

Hisilicon Balong

У Дому културе Грачаница вечерас је отворена ликовна колонија „Видовдан 2015“. По седамнаести пут, ликовна колонија у оквиру Видовданских свечаности, један је од најважнијих догађаја на Космету.

На изложби чланова УЛУС-а представљени су радови педесет уметника из целе Србије.

Учесници овогодишње ликовне колоније су Петар Ђуза, Зорица Фуруновић, Милинко Ристовић, Никос Армагидис, Сузана Вучковић, Зоран Илић, Горан Јовић, Милена Вукајловић, Милисав Шарац и Даница Максимовић.

Професор магистар Петар Ђуза отворио је колонију и захвалио се организаторима што су омогућили да се и ове године одржи колонија у Грачаници.

„Двадесет година овде се одржава једна од најбољих колонија која је окупила наша најпознатија уметничка дела. Од ове колоније очекујем управо оно што се овде збива, у питању је наша историја и традиција. Оно што смо желели то је да се на овим просторима, наше прелепе Грачанице, сједини уметност и наша традиција“, рекао је Петар Ђуза.

Покровитељи манифестације су Министарство културе и информисања Владе Републике Србије, општина Грачаница,  Скупштина града Приштине и Канцеларија за Косово и Метохију.

Check Also

Отворена изложба слика Томислава Трифића

У оквиру обележавања 27. Сабора културног стваралаштва Србије данас је у просторијама ОШ „Свети Сава“ …