Главна / Вести / Косово и Метохија / Поносан сам што сам за живота дошао на Косово

Поносан сам што сам за живота дошао на Косово

gracanica_kabareУ оквиру обележавања манифестације „Видовдан 2013“, синоћ је у Грачаници наступио  Кабаре Горана Султановића. Плато преко пута полицијске станице, околни кафићи и локали били су препуни а гости одушевљени шароликошћу позоришно-музичког садржаја.

Преко пет стотина мештана Грачанице и околних села одушевила су позната дела великана српске књижевности у допадљивој изведби кроз музику и песму  Горана Султановића.

Гостујући у студију Радио Грачанице, познати српски глумац је истакао да му је ово први пут да борави на Косову и Метохији, да је одушевљен организацијом и да ће се увек одазвати позиву  добрих домаћина.

„Захваљујем се се људима из Канцеларије за Косово и Метохију који су ме позвали, захваљујем се организаторима,  Дому културе и општини, захваљујем се свима, посебно, јер да није било њих, не бих осетио Косово онако како га сада видим. Јако ми је драго што сам дошао овде јер већ сам у позним годинама, па је могло да ми се догоди да завршим свој живот, да обиђем пола Европе а да не дођем на Косово. Поносам сам на самог себе што сам, захваљујући људима који су ме позвали, себи то приуштио“, казао је Султановић.

kabare_gracanica„Оно што је битно је да су се људи осећали пријатно. Ово је први пут да нешто овако буде у Грачаници, а надам се не и последњи. Мисим да су Видовданске свечаности ове године организоване за сваку похвалу. Кабаре је направио фантастично вече у Грачаници“, рекао је новинарима синоћ, након наступа.

Гостовање кабареа Горана Султановића, поред великог броја мештана, испратили су бројни песници, писци, глумци Народног позоришта, политичари као и представници Каанцеларије за Косово и Метохију Александар Дунђерин и Мирослав Тохољ.

Организатори манифестације „Видовдан 2013“ су Дом културе Грачаница и Скупштина града Приштина а покровитељи Министарство културе Владе Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију.

Део атмосфере са наступа из Грачаници

Check Also

Приштина, почело пресељење избеглица из Авганистана у Велику Британију

Група од 117 избеглица Авганистана напустила је привремено боравиште на Косову и Метохији И пребачена …