Главна / Друштво / Љубинко Караџић, председник привременог органа СГП о уговорима за куће у Бадовцу

Љубинко Караџић, председник привременог органа СГП о уговорима за куће у Бадовцу

ljubinko karadzicГост емисије Пријатно поподне на таласима Радио Грачанице био је председник привременог органа града Приштине са седиштем у Грачаници Љубинко Караџић. Актуелна тема о којој смо говорили јесте додела уговора за куће у Новом Бадовцу које су пре неколико година узурпиране и у којима су становници бесправно боравили од усељавања. Доделом уговора за коришћење тих кућа, тај проблем је решен, а господин Караџић о томе каже:

– Насеље је грађено за интерно расељена лица, расељена лица и социјалне случајеве. Комисија је радила десет месеци, са роком жалбе било је то годину дана. Извршене су све провере. Комисија је донела листу оних људи који испуњавају критеријуме, размотрила је све жалбе, све притужбе, листа је потврђена, неке измене су прављене на листи, јер су се у међувремену издешавале неке промене. Коначна листа је истакнута, уговори су подељени у понедељак. Ја мислим да су ти људи који су добили уговоре коначно осетили тренутке среће. Ту срећу умањују они људи који су узурпирали куће пре четири године својом вољом или по наговору неких других, рачунајући на то да те куће нико никад неће да дели. Ово питање ће се врло брзо решити јер овде постоје закони, постоји ред. Нико не може да користи нешто што није његово и што му не припада.

– Исељавање оних који нису добили уговоре требаво би да се обави у најскорије време. Апелујем на њих и кажем да не би требало да их ико заварава да они могу да остану ту. Предузећемо законске мере против оних који се не иселе. Могу добити кривичне пријаве за узурпацију државне имовине. Канцеларија за Косово и Метохију и официр за везу ће реаговати и тражити асистенцију косовске полиције, јер је то сада по насталим договорима могуће.Предузели смо мере и код КЕДС-а, сви ти прикључци електричне енергије су нелегални. КЕДС ће највероватније у скорије време искључити све те потрошаче привремено са мреже – каже Љубинко Караџић.

Када су у питању  породице које нису стамбено обезбеђене, а које притом нису социјални случајеви, Караџић каже:

– Постоје различити програми.Постоји програм у Скупштини града Приштине за интерно расељена и расељена лица за грађевински материјал. Ако имају плац или тако нешто, донирамо грађевински материјал. Постоји фонд и у општини Грачаница где се конкурише за грађевински материјал. То је Министарство за повратак радило у протеклом периоду.

Check Also

Данас су Свети Јоаким и Ана – треба даривати некога ко има мање од нас

Дан после Мале Госпојине, православна црква посветила је Јоакиму и Ани из Назарета, родитељима Пресвете …