Главна / Друштво / Неприлагођена брзина узрок удеса на путу Грачаница – Лапље Село

Неприлагођена брзина узрок удеса на путу Грачаница – Лапље Село

IMG_20150613_014227Ноћас, нешто после поноћи, дошло је до је саобраћајне незгоде на путу Грачаница – Лапље Село, код популарног излетишта “Чесма” у којој је једна особа лакше повређена.

Како сазнајемо на лицу места, до удеса је дошло услед неприлагођене брзине и немогућности да возач савлада кривину.

Од силине ударца искривљен је стуб уличне расвете а на коловозу знатно оштећен ивичњак. Срећом, возач аутомобила марке Форд задобио је лакше повреде. Саобраћај на овом путном правцу био је у прекиду више од пола сата. Косовска полиција је одмах изашла на лице места и извршила увиђај.

Неприлагођена брзина и несмотреност возача један су од главних разлога учесталих саобраћајних незгода на путу Грачаница – Лапље Село. Од јануара до сада, евидентирано је десетак саобраћајних удеса на овом путном правцу, у којима је лаше и теже повређено једанаест особа.

Иако је саобраћајном сигнализацијом предвиђена брзина од 50 километара на сат, она се углавном не поштује, посебно у дане викенда када је фрекфенција саобраћаја знатно већа.

Надлежни из Општине Грачаница су у више наврата упућивали апел возачима, посебно јер се ради о путу треће категорије, који је намењен и за саобраћај пољопривредних машина, да поштују саобраћајну сигнализацију и прилагоде брзину на путу.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …