Главна / Вести / Косово и Метохија / Од сутра у Бриселу разговори о ЗСО, енергетици, телекомуникацијама….

Од сутра у Бриселу разговори о ЗСО, енергетици, телекомуникацијама….

marko djuricДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић предводиће београдску делегацију, која ће у оквиру техничког дијалога Београда и Приштине од 15. до 18. јуна у Бриселу учествовати у разговорима о формирању Заједнице српских општина, телекомуникацијама, енергетици и свим отвореним питањима, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Поред  Ђурића и представника Канцеларије за КиМ, у сутрашњим разговорима о питањима телекомуникација учествоваће директор Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са Приштином Драган Владисављевић и представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Републичке агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) и Телекома Србије.

За уторак, 16. јун и среду 17. јун предвиђени су разговори о оснивању Заједнице српских општина, којима ће поред директора владиних канцеларија Ђурића и Владисављевића, присуствовати и координатор Управљачког тима за успостављање ЗСО Љубомир Марић.

У четвртак, 18. јуна представници Београда и Приштине разговараће о питањима енергетике. У тим разговорима, поред директора Ђурића и Владисављевића учествоваће и представници Министарства рударства и енергетике.

Сви састанци делегација Београда и Приштине у оквиру ове фазе техничког дијалога одржаће се у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу. Сваког дана, по завршетку састанака, који су предвиђени да трају најкасније до 17 часова, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић ће, испред зграде Европске службе за спољне послове, давати изјаве за медије, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију достављеном нашој редакцији.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …